O víkendu pojedou vleky na Vysočině ve čtyřech skiareálech

Jihlava - Na Vysočině dnes napadl sníh, o víkendu by podle předpovědi počasí měly teploty v noci klesnout pod nulu a nadále má sněžit. Pokud budou vyhovující podmínky, pojedou vleky ve čtyřech skiareálech. Na Šacberku v Jihlavě, na Křemešníku na Pelhřimovsku a na Harusově kopci na Novoměstsku. V pátek odpoledne obnoví provoz na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí.

„V pátek pojedeme odpoledne, o víkendu podle zájmu návštěvníků od 9:00 do 20:00. V týdnu provoz zase zastavíme. Pokud bude sníh a zájem, tak s provozem počítáme i o dalším víkendu,“ řekl provozovatel velkomeziříčského vleku Jiří Pálka.

V novoměstském zimním areálu se sedačková lanovka dosud nezastavila, ale zájem lyžařů byl podle provozovatele Karla Klapače v tomto týdnu minimální. Doufá, že lyžaře přiláká na sjezdovku sníh v okolní krajině. Když je ve městech jaro, lidé nevěří, že jsou dobré podmínky pro lyžování na sjezdovce, řekl. Sněhu je tam ale stále dostatek, stejně jako na Šacberku a na Křemešníku.

V kraji Vysočina je při dobrých sněhových podmínkách k dispozici 23 vleků. Většina provozovatelů už sezonu kvůli malému zájmu lyžařů ukončila v uplynulých týdnech.

Vydáno pod