Společný vícedenní skipas využijí lyžaři i na Kohútce a v Bílé

Velké Karlovice (Vsetínsko) - Návštěvníci Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku si budou moci od letošní zimy s vícedenním skipasem zalyžovat také ve Ski centru Kohútka a Ski regionu Bílá. K dispozici tak budou mít celkem 15 kilometrů sjezdovek ve čtyřech moderních areálech, informovala o tom Martina Žáčková z turistického resortu Valachy. Od letošní zimy tak budou mít jednotný společný skipas jako první na Moravě právě areály Ski centrum Kohútka a Ski region Bílá.

„Zatím jde o bonus pro návštěvníky Ski areálu Razula, kteří spojí vícedenní lyžování s ubytováním v turistického resortu Valachy v období od začátku ledna do konce března. Do příští sezony bychom ale chtěli spolupráci technicky dotáhnout do podoby společného skipasu pro všechny významné areály,“ poznamenal Michal Vala z turistického resortu Valachy, do nějž vedle Ski areálu Razula patří hotely Lanterna, Horal a Galik.

Ski areál Razula do projektu přistoupil po společných jednáních až těsně před začátkem zimy. „Už tedy nebylo možné technicky zajistit, aby skipas zakoupený na Razule automaticky platil na turniketech Kohútky a Bílé,“ uvedla Žáčková s tím, že lyžaři tam permanentku obdrží v pokladnách. Razula má čtyři sjezdovky, z nichž dvě jsou uměle zasněžované. Na jedné z nich, Horalu, je v zimě jediná snowtubingová dráha ve Zlínském kraji a také snowpark.

Ski centrum Kohútka je prvním areálem ve Zlínském kraji se čtyřsedačkovou lanovkou. V provozu je od minulé zimy. Kohútka disponuje deseti sjezdovkami, většina je uměle zasněžována. V závěru října bylo navíc ve ski centru pro návštěvníky zřízeno Slovensko-české informační centrum. Ski region Bílá nabízí osm sjezdovek v areálu v Bílé a čtyři sjezdovky v Mezivodí, přičemž v Bílé je sedačková lanovka od roku 2006.