V káhirském psím hotelu si mohou psi zaplavat v bazénu i sledovat televizi

Káhira - Pobyt all inclusive si v Egyptě můžou kromě lidí užívat i domácí mazlíčci. O káhirském hotelu pro zvířata mluví zaměstnanci jako o pětihvězdičkovém zařízení. Může ubytovat 30 psů nebo koček. A vybrat si mohou z celé řady aktivit, které hotel nabízí. Mohou se projít po Káhiře, zaplavat si v bazénu, zaběhat si na 50metrové dráze nebo jen tak líně relaxovat v zahradě.

Hotel pro psy není žádnou novinkou. Řadu podobných zařízení najdeme i v Česku. Ale luxusní káhirské zařízení mnohým překvapí. „Ke všem zvířatům se tu chováme jako k princi nebo princezně. Jednáme s nimi jako se členy vlastní rodiny. Užívají si tu víc, než kdyby byly doma,“ popsal jeden ze zaměstnanců káhirského psího hotelu Sherif El-Hayawan.

Hotel nabízí individuální klece pro zvířata s 24hodinovou pečovatelskou službou. Navíc je tu i nemocnice, vybavená speciálními lůžky nebo třeba rentgenem. Samozřejmostí jsou také doplňkové pečovatelské služby. Přes internet mohou mazlíčci sledovat televizní kanál DOGTV. Program bez reklam je určený pro psí mazlíčky. Údajně má zmínit jejich stres během času, kdy jsou sami.

Psí hotel nabízí bazén, běžeckou dráhu i individuální kotce (zdroj: ČT24)

Zájem o místa v hotelu je velký. „Se zdejší péčí jsem moc spokojená. Už jsem navštívila v Egyptě několik doktorů, ale tady je to nejlepší. Každý si zaslouží dobrou péči, není to žádný luxus,“ uvedla majitelka jednoho z ubytovaných psů. Hotel otevřel v roce 2010 a nyní prochází rekonstrukcí. Pro velký zájem se prostory musí zvětšit.