Hudební party pod vodou

Miami - Neobvyklý poslech rádia zažili někteří obyvatelé Floridy. Místní rozhlasová stanice pořádala podmořskou party na jednom z korálových útesů. Pořadatelé si kladli za cíl upozornit na ochranu přírodních rezervací. Na festival pod mořskou hladinou vyrazily asi tři stovky potápěčů, někteří i s tematicky upravenými nástroji.

Výběr muziky byl ušitý přímo na míru prostředí. Mezi hity zazněla mimo jiné i skladba Yellow Submarine od Beatles. Pod vodou se zvuk šířil díky reproduktorům zavěšeným pod lodí. Vysílalo se z místního rádia a posláním přenosu byl nejen nekonvenční zážitek ale, i výzva k ochraně životního prostředí.

„Hudba pod vodou má opravdu éterickou atmosféru. Nevnímáte ji pouze skrz uši, slyšíte ji celým svým tělem – prostřednictvím čelistí, lebky. Je to skutečně zajímavá zkušenost,“ popisuje účinky hudby jeden ze zakladatelů. „Hudbou prokládáme zprávy o ochraně korálových útesů. O jejich zachování pro budoucí generace,“ dodává.

Moderátoři apelovali především na potápěče, aby měli povědomí o tom, jak svým jednáním minimalizovat dopady na životní prostředí pod vodou. A co se týče účastníků koncertu, kromě potápěčů si koncert údajně užili i živočichové z podmořského světa.

Podmořský hudební festival (zdroj: ČT24)