Nejkrásnější ženou světa je Číňanka Jü Wen-sia

Peking – Číňanka Jü Wen-sia si dnes nasadila korunku pro nejkrásnější ženu světa, když ve finále Miss World 2012, které se konalo v čínském městě Ordos, uspěla v konkurenci sto patnácti krásek z celého světa. Česká Miss World 2012, osmnáctiletá Linda Bartošová z Pardubic, se podle serveru soutěže dostala mezi patnáct nejlepších, ale žádnou ze tří prestižních korunek nakonec nezískala.

První vicemiss byla vyhlášena Walesanka Sophie Elizabeth Mouldsová, titul druhé vicemiss získala při finále v severočínské autonomní oblasti Vnitřní Mongolsko Jessica Michelle Kahawatyová z Austrálie.

Letošní čínská třiadvacetiletá vítězka studuje hudbu a svěřila se, že se chce stát učitelkou hudby. Stala se druhou Číňankou, která tento titul získala. Předtím se tak podle agentury AP stalo v roce 2007.   

Finále Miss World každoročně přitáhne k televizním obrazovkám stamiliony diváků. Vítězka stráví vždy následující rok cestováním po světě. Miss World už mnoho desetiletí soupeří o nejprestižnější titul v soutěžích dívčí krásy s Miss Universe. Titul Miss World vyhrála v roce 2006 i Češka Taťána Kuchařová, což byl historicky největší úspěch české ženské krásy na světových přehlídkách.  

Vydáno pod