Bílý dům vaří svoje vlastní medové pivo

Washington - V Bílém domě se vaří medové pivo. Tisíce lidí se snaží přijít na tajný recept, podle kterého se zlatavý mok vyrábí. Jeden amatérský sládek k tomu chce dokonce využít zákon o svobodném přístupu k informacím.

Americký prezident Barack Obama si dá sklenku piva rád. Během své cesty po Iowě ovšem vzbudil opravdový rozruch. Majiteli kavárny totiž daroval lahev piva, které uvařil sám. White House Honey Ale - Medového piva z Bílého domu jsou tři druhy a přidává se do něj med včel, které Obamova žena Michell chová v místních zahradách.

Pivo se jmenuje White House Honey Ale

Po tajném rodinném receptu touží tisíce lidí. Jeden amatérský sládek z Texasu vytáhl na Bílý dům dokonce jeho vlastní zbraně, oficiálně o něj požádal na základě zákona o svobodném přístupu k informacím. „Šli na to špatně, psali e-maily nebo petice. Moje oficiální žádost znamená, že pokud vláda má dokument, kterého se domáhám, musí mi ho vydat,“ vysvětlil amatérský sládek Brody Burks.

Barack Obama ale nemusí být smutný, i kdyby boj o recept nakonec prohrál. Většině Američanů je fakt, že pivo pije a dokonce i vaří, sympatické. White House Honey Ale mu tak může přidat cenné body v prezidentské kampani.

Recept na Obamovo pivo je tajný (zdroj: ČT24)