Chlupatý lovec z Downing Street má konečně první zářez

Londýn - Kocour Larry, kterého úřad britského premiéra na Downing Street před více než rokem angažoval na chytání myší, se dnes konečně svým zaměstnavatelům odvděčil a spáchal svůj první úlovek. „Mohu potvrdit, že kocour dnes ráno zabil myš,“ oznámila mluvčí Downing Street. Novopečený lovec byl spatřen, jak si s mrtvým hlodavcem hrál před slavnými černými dveřmi, než jej pohodil na nedaleký trávník. Britská média významnou událost náležitě fotograficky zdokumentovala.

Nyní pětiletý Larry přišel na Downing Street loni v únoru ze zvířecího útulku v londýnském Battersea. Měl pomoci řešit problém s krysami a dalšími hlodavci, ale ke svým povinnostem přistupoval dosud poměrně laxně. Začalo se proto mluvit o tom, že jsou jeho dny na nejprestižnější britské adrese sečteny. Vyčítalo se mu, že mu schází lovecký instinkt a že toho víc naspí a napřekáží než naloví. 

Dnešní úspěch, kdy konečně zlikvidoval myš, by mu však mohl přinést odklad vyhazovu, domnívají se britská média. Oznámení podle nich navíc nemohlo přijít ve vhodnější dobu. Právě dnes totiž rebelující konzervativní poslanec Tim Yeo v souvislosti s odmítáním vlády vybudovat třetí přistávací dráhu na letišti v Heathrow vyzval premiéra Davida Camerona, aby ukázal, zda je „muž, nebo myš“. Britský Daily Mail k tomu napsal, že to nemůže být náhoda. Cameron Yeoův požadavek ani úspěch svého kocoura ale nekomentoval, protože je na dovolené v Cornwallu. 

Vydáno pod