Indičtí celníci objevili ve spodkách chlupatý kontraband

Dillí – Bombu ve spodním prádle indičtí celníci na mezinárodním letišti v Dillí tentokrát nenašli, ale s prázdnou také neodešli. Mluvčí místních bezpečnostních složek (CISF) uvedl, že ochranka při rutinní kontrole našla ve spodním prádle muže cestujícího do Dubaje vzácnou poloopičku lori.

Druhého loriho prý objevily úřady v koši na odpadky, podle BBC ale byl i druhý živočich nalezen ve spodním prádle jiného muže, který také cestoval do Dubaje. Obou zvířat se ujali ochránci divoké zvěře. Oba podezřelí a jeden jejich spolucestující byli předáni celní správě. Trojice prý pochází ze Spojených arabských emirátů, obvinění zatím nebylo vzneseno.

Domovem loriů je jižní Indie a Srí Lanka, kde experti varují před vyhubením těchto živočichů ve volné přírodě. Mezi největší nepřátele loriů patří odlesňování, v minulých letech ale vzrostla i jejich obliba jako exotických domácích mazlíčků. Tyto malé poloopice v dospělosti neměří více než asi 25 centimetrů. Ochránci zvířat tvrdí, že jim pašeráci kleštěmi vytrhávají zuby, aby znemožnili jejich návrat do volné přírody.

Vydáno pod