Novinka „Jizerky Card“ má do hor přilákat více lyžařů

Jizerské hory - Přípravy na zimní sezonu jsou na horách v plném proudu. Jizerské hory chystají spoustu novinek. Více návštěvníků má přilákat nová elektronická karta, kterou lze po nabití využívat jako skipas a která přináší i řadu slev. Svým rozsahem jde o pilotní projekt v Česku. Do Jizerských hor jezdí totiž čím dál tím méně lidí a právě to má tzv. Jizerky Card změnit. I lyžařské areály připravily řadu vylepšení, lyžaři si za ně ale připlatí.

Skiaréna Jizerky, to je Bedřichov, Severák a Tanvaldský Špičák. Společný majitel těchto lyžařských areálů sjednotil odbavovací systém. Lyžaři si tak letos poprvé zalyžují ve všech na jediný skipas. Mezi areály je navíc budou vozit skibusy zdarma. „Skiaréna nabízí 17 kilometrů sjezdovek, 20 přepravních zařízení, z toho je jedna lanová dráha,“ přiblížil její provozovatel Pavel Bažant. Lyžování tu ale podraží. Celodenní jízdenka pro dospělého přijde na rovnou pětistovku, což je o dvacet korun víc než dosud.

Zdražuje i nedaleký Ještěd, a to o 40 Kč. Celodenní skipas bude stát 590. I na Ještědu se ale lyžaři mohou těšit na novinky. Přibudou pokladny a zkrátit by se měly i čekací doby na lanovky. I tady majitel areálu investoval do bezdotykového odbavovacího systému. Na své si přijdou rodiny s dětmi. „Přibude dětský park s atrakcemi a pohyblivým kobercem,“ říká ředitel ještědského areálu Jan Svatoš. 

Reportáž Lucie Pokorné (zdroj: ČT24)

Zlepšit služby pro návštěvníky se teď snaží i nově vzniklé Sdružení cestovního ruchu Jizerské hory prostřednictvím elektronické návštěvnické karty. Takzvaná Jizerky Card přinese držitelům řadu slev a volných vstupů. „Slevy na skipasy, na půjčovny, na lyžařské školy, na bazény, na bobovou dráhu a tak dále,“ vyjmenoval Petr Bažant ze sdružení. Každý, kdo se v Jizerkách ubytuje, dostane kartu hosta automaticky zadarmo. Za 60 korun pak budou karty k dostání v infocentrech.