Gangnam Style dohopsal na YouTube do dalšího rekordu

Soul – Rekordní více než miliardu zhlédnutí na YouTube si už připsal videoklip jihokorejského rapera PSY s názvem Gangnam Style. Stalo se tak poprvé v historii serveru YouTube. Nahrávka je na internetu od července a už v listopadu byla nejsledovanějším videem. V září překonala rekord jakožto klip, který se v historii YouTube líbil nejvíce lidem.

Podle společnosti Google, se na taneční píseň jihokorejské popové hvězdy každý den podívá asi sedm až deset milionů lidí. PSY tak výrazně překonal dosavadního premianta YouTube, kanadského zpěváka Justina Biebera a jeho videoklip Baby. Jihokorejský videoklip je natolik populární, že na YouTube mají ohlas i jeho četné parodie.

Klip Gangnam Style k tomuto okamžiku zhlédlo 1 002 046 450 lidí a líbil se 6 140 249 návštěvníkům.  Palec dolů mu naopak dalo 446 069 lidí.

„Úspěch PSY je parádním dokladem toho, že chytlavá hudba a “jezdecké„ taneční pohyby, mají univerzální přitažlivost,“ uvedl na blogu YouTube jeden z jeho manažerů Kevin Allocca. Alocca tím narážel na poněkud nezvyklé taneční kreace zpěváka Pak Če-sanga, které některým divákům připomínají stylizovanou jízdu na koni.

Vydáno pod