Washington má novou atrakci – vyhlídkové kolo

Washington - Ve Washingtonu otevřeli pro veřejnost nové vyhlídkové kolo. Je součástí přístavu v National Harbour. Návštěvníci mohou vidět z výšky dominanty města, jako je Kapitol nebo Washingtonův pomník.

Washington láká na nové vyhlídkové kolo (zdroj: ČT24)

Washington má novou atrakci - 55 metrů vysoké kolo s 24 prosklenými kabinami. „Bude to další nepřehlédnutelná stopa na nebi. Když vidíte Washingtonský monument, uvidíte také toto kolo,“ prohlásil první viceprezident National Harbour Kent Digby. 

Historicky první lístek si za 15 dolarů koupil Nathaniel Jordan. „Jsem tady proto, abych si užil jízdu na kole a také abych oslavil ten historický okamžik otevření,“ konstatoval první návštěvník. 

Vyhlídkové kolo ve Washingtonu
Zdroj: ČT24/ČTK/AP/Evan Vucci

Z výšky jsou vidět dominanty města jako Kapitol a Washingtonův pomník. Někteří návštěvníci je mohou obdivovat dokonce ve VIP kabince. Ta má kromě televize skleněnou podlahu a také víc místa. Namísto osmi sedaček do ní namontovali jen čtyři pohodlná křesla. „Byla to velmi klidná jízda a výhled byl skvělý, speciálně na Washington. Díky bohu za to skvělé počasí, které dnes je,“ poznamenal Jordan. 

Ve srovnání se světoznámým London Eye jde ale jen o menšího sourozence. Londýnské kolo je totiž v průměru víc než dvakrát větší. To ve Washingtonu ale pokrývá přes 1,5 milionu programovatelných led světel. Obyvatelé hlavního města se tak brzy dočkají světelné show.

Vydáno pod