V neděli startují opravy dálnice D8 u Prahy. Hotovo má být za dva roky

Silničáři začínají s rekonstrukcí dálnice D8 u Prahy. Opravu rozdělí do sedmi etap, skončit má v listopadu 2019. Hlavní práce a s nimi i komplikace v dopravě začnou během srpna, kdy dělníci uzavřou rychlé jízdní pruhy. Oprava zhruba sedmikilometrového úseku vyjde na bezmála 270 milionů korun.

Rekonstrukce se týká úseku zhruba od sjezdu na Zdiby do 5. kilometru. Během oprav silničáři kompletně vymění povrch vozovky a komunikace bude rozšířena v místech, kde se nacházejí nájezdy a sjezdy.

Začátek oprav podle firmy řidičům způsobí jen málo komplikací. To se ale změní během srpna poté, co se silničáři přesunou s opravami do středového dělicího pásu. Rychlé jízdní pruhy proto budou muset být uzavřeny a doprava se ve dvou zúžených pruzích v obou směrech přesune do pravých jízdních pruhů.

Po dokončení prací ve středním dělicím pásu se práce přesunou na část dálnice směrem do Prahy a provoz bude veden v části na Ústí nad Labem. Následně se bude pracovat ve směru do Ústí nad Labem.

Práce jsou naplánovány tak, aby v době zimní údržby bylo možné místem projíždět bez omezení, uvedla firma Eurovia, která úsek rekonstruuje.