Při nehodě zahynul bývalý vsetínský starosta Kudlík

Při dopravní nehodě u východočeského Vysokého Mýta zahynul bývalý vsetínský starosta Jaromír Kudlík, který také byl členem současné městské rady. Informovala o tom mluvčí radnice Adéla Kousalová. Kudlíkovo auto se srazilo s nákladním vozem. Nikdo další při nehodě neutrpěl zranění.

Jaromír Kudlík byl vsetínským starostou mezi lety 1990 a 1994. I později figuroval v radě, byl místostarostou, od loňského podzimu, kdy kandidoval jako lídr kandidátky ANO, působil jako radní pro investice, výstavbu a dopravu. Figuroval také v kauze Jiřího Čunka, který se stal vsetínským starostou v roce 1998 a znovu loni, a v době svého vládního angažmá čelil obvinění z korupce. V roce 2008 dokonce stanul Kudlík před soudem, kvůli obvinění, že někdejšímu vicepremiérovi poskytl falešné alibi. Okresní soud mu udělil podmíněný trest, který ale zrušil krajský soud.

Bývalý starosta Vsetína zemřel při čelní srážce s nákladním autem na silnici I/35. Jeho vůz vjel do protisměru, kde narazil do nákladního auta s nákladem prasat. „Řidič nákladního vozu nebyl zraněn,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Vilímková. Také zvířata přežila havárii bez zranění.