Akce Vem si mě má odradit ostravské vykradače aut

Ostrava – Rychlý růst počtu vykradených aut v Ostravě přiměl místní policii k akci zaměřené právě proti takové kriminalitě. Kampaň nazvaná Vem si mě má především informovat řidiče, kteří nechávají ve vozidlech drahé věci. Zároveň byl v moravskoslezské metropoli obnoven tým Auta, který se snaží zasahovat přímo proti zlodějům.

Počet vloupání do vozidel se v první čtvrtině letošního roku v Ostravě zdvojnásobil. Tým Auta zatím poslal do vazby 19 zlodějů. Policie plánuje podle Radovana Vojty, zástupce ředitele ostravské policie, další aktivity: „Kontroly zastaváren a autoburzy nebo míst, kde se prodávají různé věci, které mohou být odcizeny z vozidel.“ Hlavní snahou policie je ale osvěta.

Kde nic není, zloděj neuspěje, hlásají papírové vysačky, které rozmisťují policisté na vozidla zaparkovaná u hypermarketů, a případně upozorňují řidiče, které věci by mohli zločinci ukrást z jejich zaparkovaných aut.

Majitelé vozů zaparkovaných u ostravských obchodních center, kde probíhá akce Vem si mě, jsou s policejní činností vesměs spokojeni. „Každá akce, která se udělá v tomto smyslu, má význam,“ domnívá se jeden z řidičů.