Zloději vybrali trezor v Jablunkově, bankomat odolal

Ostrava - Jablunkovský Penny Market dostal nevítanou návštěvu. Jeho bankomat si totiž vytipovali zloději. Bohužel však nezůstalo pouze u tipu, a tak po jejich noční návštěvě nyní vedení supermarketu počítá škody. A nejsou zrovna malé. Společnost však měla štěstí. Zlodějům se nakonec bankomat nepodařilo ukrást. Vzali proto zavděk trezorem v kanceláři a vybrali z něho 600 000 korun.

Zloději rozebrali kus střechy a po laně se spustili dolů do supermarketu. Vypnuli alarm a pak rozbrušovačkou rozřezali v kanceláři trezor. Z něho odcizili 600 000 korun. „V této souvislosti byla přijata mimořádná opatření. Z pochopitelných důvodů je nemůžeme sdělovat,“ uvedla stručně asistentka vedení společnosti Penny Market Helena Špeciánová.  

600 tisíc ale zlodějům nestačilo. V supermarketu se nacházel také bankomat. Uvnitř bylo pět milionů korun. „Ještě se pokusili dostat do bankomatu. Také ten rozřezávali, ale to se jim nepodařilo. Na bankomatu způsobili škodu ve výši 50 000 korun,“ sdělil k případu mluvčí Policie ČR Frýdek-Místek Ivan Žurovec.

Bankomaty zloděje lákají stále častěji. Jen loni jich v Česku zmizelo několik desítek. Podobný případ se stal nedávno v Hnojníku. Lupiči si odvezli celý bankomat a ještě stačili utéct policistům, kteří je pronásledovali.