Dopravní komplikace v Liberci začaly. Kvůli opravě mostu je uzavřena nejpoužívanější silnice

Události v regionech: Dopravní komplikace v Liberci (zdroj: ČT24)

V Liberci začala úplná uzavírka silnice I/35 ve směru od Turnova do centra Liberce, a to v úseku od napojení silnice I/14 až po sjezd do ulice Košické.

Denně projede po nejfrekventovanější silnici Libereckého kraje desítky tisíc aut. Silnice se teď uzavřela, a to kvůli rekonstrukci mostu.

„Bohužel neexistuje žádná jiná technologie opravy, tak aby mohl být zachován částečný průjezd po tom jízdním pásu ve směru od Turnova na Liberec,“ uvedl vedoucí odboru dopravy Libereckého kraje Jan Čáp.

Dopravní komplikace v Liberci
Zdroj: ČT24/KŘP Libereckého kraje

Veškerý provoz je proto sveden do opačného jízdního pruhu. Vzhledem k hustotě dopravy se dají na průtahu Libercem očekávat dlouhé kolony, ve čtvrtek dopoledne se tvořily už před městem.

Most, kvůli jehož opravě se silnice uzavřela, byl v havarijním stavu a hrozilo, že by po něm nemohla projíždět těžká auta. Nově se silnice rozšíří o jeden jízdní pruh.

Začala největší dopravní komplikace v Liberci (zdroj: ČT24)

„Podle výsledků celostátního sčítání dopravy z roku 2016, projede tímhletím úsekem denně 47 tisíc vozidel v obou dvou směrech,“ dodal Čáp.

Oprava má dvě etapy. Ta, která začala ve čtvrtek, potrvá až do 1. října. Potom se situace ještě více zkomplikuje, protože se uzavře také sjezd do ulice Košická, a to až do konce listopadu. Řidiči tak v jednom pruhu projedou téměř celý Liberec.