Kvapil a Novotný, kteří měli vzít úplatek, zůstávají ve vazbě

Brno - Aleš Kvapil i Radovan Novotný zůstávají ve vazbě. Podle informací České televize dnes takto rozhodli soudci Krajského soudu v Brně, kteří jednali o stížnostech obviněných i státního zástupce v takzvané „Korupční kauze Žabovřesky“. Důvodem setrvání obou obviněných ve vazbě je podle našich informací strach z útěku obou mužů do zahraničí.

Krajský soud v Brně se dnes poprvé zabýval korupční aférou bývalého starosty městské části Žabovřesky Aleše Kvapila a bývalého tajemníka radnice Brno-střed Radovana Novotného, kteří si měli říct a nakonec i převzít milionový úplatek. Měl rozhodnout o tom, zda dál zůstanou ve vazbě, kde jsou od poloviny února. Podle informací České televize chtěli žádat oba obvinění o propuštění z vazby, protože policie už vyslechla všechny svědky, nemohou je tedy ovlivňovat a tak vazba ztrátila smysl.

Jenže Krajský soud v Brně dnes rozhodoval zároveň o návrhu státního zástupce, který naopak požadoval rozšíření důvodů vazby a to pro možný útěk obviněných do zahraničí a případné pokračování v trestné činnosti. Soudce si na dnešek oba obviněné pozval k výslechu. Soudní jednání začalo po jedenácté hodině. nakonec dal za pravdu státnímu zástupci.

Eskorta přivádí ke krajskému soudu obviněného Kvapila a Novotného (zdroj: ČT24)

Aleš Kvapil a Radovan Novotný čelí obvinění z braní úplatku, který měli požadovat po podnikateli Jiřím Štoplovi za bezproblémové schválení stavby moderního kongresového a společenského Sonocentra v Brně-Žabovřeskách.