Kvůli krvavé hospodské rvačce stráví šestice mužů noc v cele

Kyselovice - Kroměřížská policie vyšetřuje hromadnou rvačku, po které zůstala z kyselovické hospody kůlnička na dříví. Popralo se v ní několik desítek lidí a jeden dokonce skončil v nemocnici. Podle starostky Kyselovic, která je shodou okolností spolumajitelkou objektu, v níž hospoda sídlí, se popralo asi dvacet podnapilých Romů se zbytkem štamgastů. Byla totiž na místě celé události. Policie připravuje sérii obvinění z výtržnictví, nebo dokonce z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Šest mužů stráví noc na pátek v policejní cele.

Dveře hospody vytlučené. Uvnitř pokračuje úklid, ale stopy jsou stále patrné. Rozbité sklenice i popelníky, rozlámané židle, chomáče vyrvaných vlasů, a dokonce i šmouhy od krve. Tak to dnes ráno vypadalo v kyselovické hospodě po dramatické rvačce, která se na místě odehrávala minulou noc.

„My máme s našimi Romy úplně normální vztahy, ale když se napijí, začnou být agresivní a pak to tady takhle dopadne,“ vysvětlila starostka Kyselovic Magda Říkovská (nez.) Ke konfliktu, při němž létaly vzduchem i židle, došlo podle ní v okamžiku, kdy do restaurace přišlo asi dvacet Romů. Bitku spustila zatím neznámá záminka. Pralo se hned několik desítek lidí. Místní Romové se k celé záležitosti nechtěli vyjádřit.

Rváči zdemolovali hospodu v Kyselovicích (zdroj: ČT24)

„Po příjezdu policie se celá situace uklidnila. Věc je nyní v šetření, policisté prověřují výpovědi svědků. V současné chvíli řešíme celý případ jako výtržnictví a pokus o těžké ublížení na zdraví,“ uvedla mluvčí kroměřížské policie Barbora Balášová. Navečer informaci rozšířila. „Policie v souvislosti s případem zadržela šest mužů ve věku od dvaceti do pětačtyřiceti let a se souhlasem státního zástupce rozhodla o jejich umístění do cely předběžného zadržení,“ doplnila Balášová. O případné vazbě bude zítra rozhodovat soud.