Milovníci adrenalinu se dočkají první bobové dráhy na jižní Moravě

První bobová dráha na jižní Moravě - takovým prvenstvím se můžou pochlubit Němčičky na Břeclavsku. Šest set sedmdesát metrů, pět zatáček a až čtyřiceti kilometrová rychlost. Parametry, které budou místní i turisté moci vyzkoušet od prvního května.

„Nápad jsem dostal v Jablůnkově, kde už tato dráha funguje. Byl jsem tam v zimě, a přesto na té bobové dráze jezdilo víc lidí než na vlecích. Tak jsem si řekl, že je to super nápad, proč to neudělat i u nás v Němčičkách,“ prozradil vznik nápadu investor Michal Hicl.

Němčičky jsou proslavené už svým lyžařským vlekem mezi vinicemi a obec má i letní koupaliště. Bobová dráha je tak dalším zpestřením pro turisty. „Jsme rádi, že tady dráha vzniká, protože to bude ucelený areál a navíc dráha bude fungovat celoročně,“ uvedl zastupitel obce Jaroslav Stávek.

Práce na bobové dráze teď vrcholí. Chybí část vleku, nástupiště a výstupiště. Pokud ale nezklame počasí, květnový termín by se měl podle Michala Hicla bez problémů stihnout. Jedinečná bobová dráha měla původně vzniknout už před rokem a půl. „Získali jsme dotaci, ale kvůli ekonomické krizi banky nechtěly půjčovat peníze. Nakonec se to podařilo za pět minut dvanáct sehnat,“ prozradil peripetie s financováním Michal Hicl.