Pro zraněnou čtyřiašedesátiletou spolujezdkyni přiletěl vrtulník

Silůvky u Brna - Vážným zraněním čtyřiašedesátileté spolujezdkyně dnes skončila dopravní nehoda u Silůvek na Brněnsku, při níž se střetlo osobní auto s dodávkou. Pro ženu musel letět vrtulník záchranné služby. V nemocnici skončil také řidič osobního auta, řidič dodávky utrpěl lehká zranění.

K nehodě došlo na silnici z Ořechova do Silůvek na křižovatce s odbočkou na Prštice, kde se srazila Škoda Fabia s dodávkovým vozidlem Mercedes Sprinter. Škodovka po střetu skončila v příkopu, dodávka převrácená na střeše v poli. Ve škodovce byla vážně zraněna čtyřiašedesátiletá žena, do nemocnice zdravotníci převezli také šestašedesátieltého řidiče auta. Devětadvacetiletý řidič dodávky byl zraněn lehce.

„Nehoda byla hasičům ohlášena v 9.07 hodin, na místo vyjely jednotky ze stanic v Ivančicích a Rosicích. Při jejich příjezdu byli zranění mimo vozidla v péči zdravotníků, na místě zasahoval i vrtulník. Hasiči udělali na vozidlech protipožární opatření a odpojili baterie, sorbentem zasypali skvrnu uniklého oleje,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty hasiči pomocí lana a navijáku z příkopu vytáhli havarovanou škodovku. O vyproštění a odtah havarované dodávky se postarali pracovníci asistenční služby.