„Koordinace“ výkopových prací v Brně, se zřejmě nepovedla

Brno - S prvními teplejšími dny se Brno opět proměnilo v jedno velké staveniště. A jako vždy politici říkají: buďme rádi, že se staví a pomyslete na to, jak to tu bude jednou krásné. Od minulého roku sice platí vyhláška o koordinaci výkopových prací, podle které se na místě, kde se opravovalo, nebude dalších osm let nic dělat. Realita je ale jiná.

Příkladem je právě ulice Joštova v samotném centru Brna. Dnes z ní zbyl pás pro tramvaje a chodníky. Jenže to samé tu obyvatelé a návštěvníci města zažily loni. Zatupitelé tak nedostáli svého slibu, že když už se nějaké místo rozkope, dalších osm let tam práci bagrů nepustí. Nedávno zrekonstruovanou dlažbu teď kus po kusu právě v Joštově ulici začali rozebírat dělníci.  
 
Nás to samozřejmě jako správce netěší, nicméně brněnské teplárny se rozhodly o změně média vytápění v centrální části města, ta změna té technologie vytápění vyžaduje úplně nový přístup, výměnu těch parovodních rour," argumentuje Roman Nekula, správní ředitel Brněnských komunikací.

Práce na prostranství před budovou Nejvyššího správního soudu probíhají podle Brněnských komunikací z důvodu opravy parních rozvodů a kondenzátního potrubí. Tyto opravy prý nebyly v době, kdy se na komunikaci naposledy pracovalo, předvídány. Před budovou soudu budou však probíhat i další stavební úpravy v podobě usazení fontány spravedlnosti a vysazení čtyř stromů. Zásah Tepláren tedy nebude zdaleka jediný.

Reportáž Evy Lípové (zdroj: ČT24)