Za opaření čtyřletého syna, poslal soud matku tyranku na 32 měsíců do vězení

Brno - U brněnského městského soudu pokračovalo projednávání případu třiadvacetileté Lucie Oplové, která je obviněna z týrání svého čtyřletého syna. Podle obžaloby mu předloni na jaře záměrně opařila nohy ve vaně s vroucí vodou. A nešlo o jediný způsob, jak matka dítě trápila. Přestože byla pod dohledem sociálních proacovníků, na vše upozornila až matka obžalované a chlapcova babička, které byl po vážném zranění předběžně svěřen do péče. Chlapec, který má velké zdravotní problémy doposud, bude muset absolvovat několik operací a bude mít vážné doživotní následky.

Mateřskou lásku a něhu malý Tomášek podle soudu nepoznal od svého narození. Jeho matce, třiadvacetileté Lucii Oplové vadilo, když například jako batole křičel. Podle soudu mu ústa zalepila leukoplastí, vulgárně nadávala, tahala za uši a vyžadovala poslušnost neúměrnou jeho věku. To všechno jen proto, že chtěla v klidu chatovat na počítači. V říjnu před dvěmi lety týrání vyvrcholilo. Obžalovaná Oplová chlapce postavila do vany s vroucí vodou.

Obžalovaná matka stále tvrdila, že chlapec do horké vody vlezl sám. Všechny svěděcké výpovědi ale mluvily proti ní. Soudní znalkyně ji popisovaly jako nevěrohodnou osobu se sklony k bájné lživosti, navíc schopnou fyzické agresivity.

Reportáž Jitky Volejníkové (zdroj: ČT24)