Mezi brněnskými střelci houstne atmosféra

Brno - S blížícím se víkendem se mezi brněnskými sportovními střelci stupňuje napětí. V neděli totiž padne pro střelnici, která sídlí na brněnském automotodromu, konečný verdikt. „To nedělní jednání je buď a nebo. Rozhodne se, jestli střelnice v těchto prostorech zůstane, nebo skončí,“ řekl šéf brněnského klubu Jan Procházka. Klub v těchto prostorech sídlil 20 let, z ekonomických důvodů ale hrozí, že se podle střelců jedno z nejlepších zázemí v republice bude muset prodat.

Karel Borůvka střelnici na Masarykově okruhu v roce 1991 otvíral. Sám ji nazývá stánkem střelectva, které nejen v Brně nemá obdoby. Z hlediska kapacity patří dokonce mezi 5 nejlepších v Evropě. Teď to vypadá, že střelnice sčítá poslední dny a z hlavní létají poslední střely.

O halu teď jeví zájem většinový akcionář Automotodromu. V úvahu, co s prostory, připadá hned několik variant. „Pochopitelně, jestli by se nějaká plocha tady v areálu našla, tak budeme jedině rádi, protože areál co se týká kapacity parkovišť je naprosto nedostatečný a když se najdou peníze, tak areálu chybí třeba hotel,“ říká výkonná ředitelka Automotodromu Ivana Ulmannová.

Reportáž Barbory Žítkové - 14.12. 2009 (zdroj: ČT24)