V Brně shořel třetí luxusní vůz. Náhoda?

Brno - Náhoda, msta nebo činy pomatence? Brněnská policie řeší sérií tří úmyslných zapálení luxusních aut. Zatím poslední případ se stal v pondělí odpoledne na parkovišti u Boby centra, kde plameny zachvátily BMW M3. „Díky pohotovému zásahu svědků s ručním hasícím přístrojem požár zasáhl jen levé přední kolo a okolní části karoserie,“ popsal následky mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Potvrdil zároveň, že auto někdo úmyslně zapálil. „Bylo to patrné podle stop na karoserii a lahve se zbytkem hořlaviny odhozené u auta,“ řekl.

2. a 8. dubna přitom v Brně shořela další dvě luxusní auta a také ta někdo zapálil. V prvním případě se škodou jeden a půl milionu korun se jednalo o Audi Q7, které kompletně shořelo v Lipové ulici, v druhém případě oheň zničil v ulici Jana Uhra Mercedes Benz CLS 320 CDI za dva miliony. „Jednou z vyšetřovacích verzí je skutečně možnost, že spolu tyto požáry souvisí. Je to příliš podobných případu za tak krátkou dobu,“ uvedl pro Českou televizi policejní mluvčí Pavel Šváb. Více prý budou vědět policisté až za několik dnů. Podle dostupných informací patřilo Audi bývalému majiteli pasáže Jalta Miroslavu Lekešovi, Mercedes advokátovi Zdeňku Hrouzkovi a BMW jedné z firem podnikající v areálu Boby centra.