V Brně možná vznikne další podnikatelský inkubátor, doplní CEITEC

Brno - Jihomoravský kraj chce zřídit další inkubátor pro inovativní začínající podnikatele. Centrum za 400 milionů korun CEITEC Science Park má navazovat na Středoevropský technologický institut (CEITEC), který s podporou evropské dotace chtějí stavět brněnské univerzity a ústavy Akademie věd ČR. Radní dnes souhlasili s přípravou projektu. Kraj se s ním bude ucházet o evropskou dotaci, řekl dnes novinářům hejtman Michal Hašek (ČSSD).

Park má přímo navazovat na CEITEC, kde mají působit vědci a výzkumníci v různých vědních oborech včetně vývoje nových materiálů a robotických systémů, které lze využít při náročných operacích. Instituce má dát práci 800 výzkumníků.

„Sázíme na inovace a znalostní ekonomiku. Vybudování tohoto parku by mělo posílit toto postavení Jihomoravského kraje,“ řekl Hašek. Podle něj tam vzniknou pracovní místa s vysokou přidanou hodnotou. Zrychlí a usnadní se také přenos znalostí mezi výzkumnou a komerční sférou.

Michal Hašek (ČSSD), jihomoravský hejtman, o projektu CEITEC (zdroj: ČT24)

Podporu inovativního podnikání v Brně zastřešuje Jihomoravské inovační centrum. Založil ho právě Jihomoravský kraj, který za prvních šest let do agentury vložil asi půl miliardy korun. Členy jsou kromě kraje také město Brno a tamní vysoké školy.