Letní kino na Dobráku startuje v pátek večírkem

Brno - Brněnské kulturní centrum bude i v letošním roce v areálu koupaliště na Dobrovského ulici 29 v Brně-Králově Poli provozovat letní kino. Po loňské startovací sezoně, kdy celý provoz byl zajišťován s minimálními náklady díky obrovskému nasazení 2 kolegů se pro letošní rok podařilo letnímu kinu najít strategického partnera, který jeho provoz podpořil finanční dotací. Díky této podpoře bude samotné promítání obohaceno o další kulturní program v podobě mimořádných doprovodných pořadů, koncertů, divadelních vystoupení i tanečních party.

„Díky strategickému partnerovi připravujeme také zvýšení diváckého komfortu zakoupením nových lavic s opěradly,“ uvedla tisková mluvčí Brněnského kulturního centra Jana Fantová.

RWE Letní kino Na Dobráku zahajuje svůj provoz v pátek 25. června 2010 stand up comedy vystoupením Na Mikrofon, po němž následuje projekce posledního filmu Jana Hřebejka Kawasakiho růže. Úvodní večer završí večírek, jímž bude hudebně provázet DJ Dan Keschen.

Dramaturgie letního kina je žánrově pestrá, každý z 68 večerů, které letos diváky až do 31. srpna čekají, se bude promítat jiný film. Komedie, muzikály, dramata, horory, k vidění budou prověřené stálice i horké novinky, od němé klasiky německého impresionismu Kabinet doktora Caligariho, jež bude uvedena s živým hudebním doprovodem skupiny DVA, až například po dokument The Doors – When You Are Strange, který v české předpremiéře uvede RWE Letní kino Na Dobráku jako první biograf v zemi.

„Divákům nabídneme filmy, které k promítání distribuční firmy běžně nenabízí, například legendární Pražskou pětku nebo Kouř Tomáše Vorla. Všechny projekce budou z 35 mm filmových kopií. Filmová představení doplní vystoupení hudebních skupin Lesní zvěř, Budoár staré dámy, Nuck Chorris Gang a Kumbalu nebo divadel Prkno či P.U.D.,“ dodal Fantová.

Akce související s letním kinem se ovšem nebudou odehrávat jen v areálu koupaliště. 17. července se bude na náměstí Svobody konat Letní filmový den s Jihomoravskou plynárenskou, na němž vystoupí Václav Neckář se skupinou Bacily, populární Dalibor Gondík a skupina Hamleti i známí brněnští herci Zdeněk Junák a Erik Pardus jako populární četníci ze sledovaného seriálu ČT Brno. „Protože je celý den koncipován jako den s filmy pro všechny věkové kategorie včetně rodičů s dětmi, budou si moci Brňané navíc zasoutěžit ve filmových vědomostních soutěžích. Program na náměstí Svobody odstartuje v 10:30 a potrvá zhruba do 17 hodiny,“ podotkla Fantová.

Začátky promítání RWE Letního kina Na Dobráku jsou v červnu a v červenci ve 21.30, v srpnu, kdy už slunce zapadá dřív, už ve 21.00 hodin. Vstupné, které platí i na doprovodný program, je pokaždé 80 korun, držitelé průkazů ZTP zaplatí polovinu, držitelé průkazů ZTP/P mají vstup zcela zdarma. Kapacita hlediště je přibližně 180 osob a hraje se za každého počasí. V případě silného větru je možné promítání z bezpečnostních důvodů přerušit. V areálu kina je k dispozici občerstvení.

Více informací o programu kina i o jednotlivých promítaných filmech lze nalézt na internetových stránkách kina www.nadobraku.cz.