Jižní Morava má svůj první veřejný Fit Park. Vyrostl pod Špilberkem

Brno - Brno má první veřejnou posilovnu pod otevřeným nebem na Moravě. V parku pod hradem Špilberk v samém zeleném a historickém srdci města vyrostlo na nově upravené mlatové ploše pět posilovacích strojů. Projekt za čtvrt miliónu korun má rozšířit možnosti sportovního vyžití, to totiž podle vedoucí správy zeleně, Vladimíry Kolouškové, na Špilberku dosud chybělo.

„Park je v kopci a proto tady zatím mohli sportovat jen vytrvalí běžci, posilovací stroje nabízí vyžití i dalším lidem. Navíc se může otevřená posilovna stát místem setkávání všech generací. Na strojích mohou totiž cvičit jak mladí, tak i senioři,“ uvedla Vladimíra Koloušková.

Náměstek primátora Martin Ander věří, že se park pod Špilberkem i díky nové atrakci stane místem aktivního odpočinku a relaxace. Posilovna bude otevřená sedm dní v týdnu a čtyřiadvacet hodin denně zcela zdarma.

Na Špilberku vznikl nový fitpark pro veřejnost (zdroj: ČT24)

Stroje jsou proto vyrobeny z masivní konstrukce, aby odolaly případným nájezdům vandalů.

Praha už podobné posilovny pod širým nebem má. Pokud se projekt osvědčí i v Brně, mohlo by v budoucnu podle Andera podobné hřiště vzniknout i v některém z dalších brněnských parků, například v Lužánkách.