Na superbiky přijelo do Brna 64 tisíc fanoušků

Brno - Na brněnskou velkou cenu superbiků přijelo podle odhadů organizátorů 64 tisíc milovníků rychlých motorek. Je to o zhruba 10 tisíc fanoušků méně než v loňském roce. Policie a organizátoři v pátek ani o víkendu při hlavním závodě vážnější komplikace v dopravě nezaznamenali. Organizátoři původně předpokládali návštěvnost až 85 tisíc lidí.

„Souviselo to s větším zájmem o vstupenky v předprodeji,“ uvedl mluvčí brněnského Automotodromu Jakub Ghanem. Na hladký průběh akce dohlíželo v Brně a okolí 96 policistů z řad dopravní, pořádkové a kriminální policie. Podle policejního mluvčího Pavla Švába se závody mistrovství světa obešly bez výraznějších komplikací. „Díky kontrole na výjezdech z parkoviště jsme odhalili jen jednoho řidiče motocyklu, který má magistrátem uloženou sankci zákazu řízení,“ dodal Šváb.

V areálu brněnského okruhu v době trvání dnešních závodů parkovalo celkem 3345 aut a 1522 motorek, tedy zhruba dvojnásobek včerejšího počtu. Dále zde bylo 36 karavanů a pět autobusů. Další fanoušci na okruh přijeli městskou hromadnou dopravou.

Bez větších problémů se obešel také rozjezd fanoušků po posledním závodě. „Někteří začali odjíždět ještě půl hodiny před koncem posledního závodu, což dopravní situaci zjednodušilo. Žádné významné komplikace nenastaly,“ uvedl mluvčí brněnské městské policie Zdeněk Novák.