Valentino Rossi po zranění testoval svou formu v Brně. Podívejte se

Brno - Sotva italský motocyklový suverén Max Biaggi opustil Brno, vystřídal ho na Masarykově okruhu neméně slavný krajan Valentino Rossi. Devítinásobný mistr světa totiž dnes testoval v Brně, jak reálný je po zlomenině nohy jeho návrat do seriálu Moto GP.

Jednatřicetiletý Rossi si začátkem června v italském Mugellu přivodil otevřenou frakturu nohy. Po dvou prodělaných operacích sice tento hvězdný Ital chodí stále o francouzských holích, ovšem minulý týden už seděl na motorce. Po prvních jízdách ho ještě pobolívalo celé tělo, proto se rozhodl pro další zkoušku – tentokrát ale zvolil okruh v moravské metropoli.

Obvykle po zranění, které prodělal Rossi, následuje až půlroční rekonvalescence. Italský sympaťák a člen továrního týmu Fiat Yamaha by se ovšem v soutěžním závodě rád představil už o víkendu na německém Sachsenringu.

A jeho start vypadá nadějně – v Brně se mu vedlo tak dobře, že si dokonce trénink o hodinu prodloužil. Nic by tak nemělo bránit tomu, aby se 15. srpna předvedl při Velké ceně České republiky v optimální formě.

Ivana Ulmanová, ředitelka Automotodromu Brno, o testování Valentina Rossiho na brněnském okruhu (zdroj: ČT24)