Na náměstí Svobody se bojovalo! Naštěstí pouze vodou

Brno - Stovky ozbrojenců se sešly ve čtvrtek v podvečer na náměstí Svobody, aby si vyrovnaly své účty s nesnesitelným horkem posledních dnů. Gangy, maskovaní muži a ženy, dokonce i dětští vojáci se vyzbrojili pistolemi a granáty. Zbraně ale byly naštěstí pouze na vodu a jedinou újmou v třicetiminutové bitvě tak bylo mokré oblečení.

„Lidé dobří viděl bych to na sraz mezi 19 hod až 19:30 u kašny, ze strany do náměstí :-)) však se poznáme, že :-D, ideální by bylo mít na sobě pokuď to jen půjde třeba nafukovací dětskěj kruh kolem pasu :-))) nebo nafukovací dětský rukávky :-)) a k tomu potapěčský brýle ideál :-D pokuď toto vše zkombinujete dohromady, bude to mazec :-))),“ vyzval na Facebooku organizátor akce Jiří Kašpar a jeho myšlenka zaujala stovky lidí. Na náměstí Svobody se jich sešlo téměř tisíc.

A všichni byli s vodní lázní spokojeni. „Po tom vedru je to super,“ zhodnotil vodní bitvu jeden z účastníků. A pokud se budou podobná tropická vedra opakovat, opakovat se bude i bitva. „Myslím, že se to líbilo a jednou za rok to rozhodně není špatný,“ dodal Kašpar a pustil se společně s dalšími dobrovolníky do úklidu PET láhví, igelitových pytlů a rozbitých vodních pistolí, které po akci na náměstí zůstaly.

Organizátor akce Jiří Kašpar (zdroj: ČT24)