V buchlovských kopcích umírají motorkáři. S adrenalinem v žilách. Už mnoho let

Buchlovice - Zrádné serpentiny buchlovských kopců si včera navečer vybraly svou další oběť. Stal se jí dvaatřicetiletý muž z Prostějova, který havaroval v takzvaných buchlovských horách u Uherského Hradiště. Přibyl tak na seznam desítek motorkářů, kteří již letos zahynuli při jízdě na dvoukolém vozidle.

„Řidič se při předjíždění osobního auta snažil zařadit zpátky do pravého pruhu, manévr ale nezvládl a dostal smyk. Skončil ve svodidlech, která ho vymrštila do příkopu. Havárii bohužel nepřežil,“ uvedl mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Jen několik minut a pouhých tři sta metrů od tragické nehody havaroval v opačném směru další motorkář. Nezvládl ostrou zatáčku a skončil mimo silnici. Muž byl po nehodě při vědomí, dokonce si na pomoc zavolal několik svých kamarádů. Zraněného řidiče převezla záchranná služba do uherskohradišťské nemocnice.

Bez komentáře: Tragická nehoda motorkáře v buchlovických horách u Uherského Hradiště (zdroj: ČT24)

Buchlovské kopce motorkáře lákají. Projíždění ostrými a nebezpečnými serpentinami vnímají jako adrenalinový sport: „Tento problém je dlouhodobý, motorkářů tu projíždí denně desítky. Jezdí rychle a ohrožují nejen sebe, ale i ostatní řidiče,“ dodal místostarosta nedalekých Buchlovic Bořek Žižlavský.

Od roku 1996 dosud zemřelo pod hradem Buchlovem 12 motorkářů.