Příjezd do Brna ze severu komplikuje nová fáze stavby mimoúrovňové křižovatky

Brno – Příjezd do Brna ze severu začalo komplikovat napojování mimoúrovňové křižovatky na vyústění Královopolských tunelů. Kvůli důležité stavbě, po jejímž dokončení se v jednom místě bude střetávat provoz na silnicích ve třech různých směrech, je uzavřen úsek silnice R43 ve směru na Brno.

Ředitelství silnic a dálnic chystá v místech, kudy jinak denně projíždí zhruba padesát tisíc aut, stavbu mostních pilířů a opěr. Dochází ke střetu dvou staveb, jejichž harmonogram jde podle plánu. „K dnešnímu dni máme k dispozici 250 milionů ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Peníze nám prozatím stačí, ale příští rok jich budeme potřebovat ještě více,“ řekl ředitel Ředitelství silnic a dálnic Brno Pavel Doležal.

Řidiči, kteří do Brna přijíždějí ze směru Svitavy, musejí zejména v ranní špičce počítat se zdržením. V místech napojování je totiž provoz veden v obou směrech jen na části silnice mířící z Brna.

Podle Brněnských komunikací je teď na místě trpělivost, protože stavba překonala nejhorší fázi spojenou se základy a překládání inženýrských sítí a jde do posledních fází. „Podloží pro pilíře je geologicky velmi nevýhodné, museli jsme tam navézt 16 tisíc tun štěrkopísku,“ uvedl technický ředitel Brněnských komunikací Josef Luňáček.

S dopravním omezením se budou potýkat řidiči do října, kdy ale začne platit nová uzavírka, která na severu Brna zkomplikuje provoz z centra směrem do Husovic. Auta budou muset jezdit přes Provazníkovu ulici, kolem Bobycentra.

  • Současná dopravní situace v ulici Sportovní autor: ČT Brno, zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/19/1811/181055.jpg
  • Vizualizace autor: ČT Brno, zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/19/1811/181056.jpg