Na oslavu Sparty odpálil dýmovnici. Policie ho předvedla

Brno – Velmi klidný průběh měl nakonec včera výjezd sparťanských fanoušků k fotbalovému zápasu na půdě brněnské Zbrojovky. Příznivci pražského týmu totiž dorazili v daleko menším počtu, než policie očekávala. Jednoho fanouška přesto nakonec zadržela.

Rozsáhlá bezpečnostní opatření se neminula účinkem, i když desítky strážníků a policistů nakonec včera příliš práce s hordami fanoušků neměly. Sparťanští příznivci nezopakovali své řádění z minulého týdne v Žilině.

Zřejmě chladné počasí, pondělní termín utkání a televizní přenos odradily sparťanské fanoušky od většího výjezdu. Prvním vlakem o půl páté nakonec přijelo pouhých pět fanoušků. I když pozdějšími vlaky a individuální dopravou jich dorazily ještě další desítky, sektor hostí zůstal poloprázdný. Cestou na stadion se fanoušci chovali spořádaně a jediný menší incident se stal až přímo v ochozech. „Šestatřicetiletý muž z Prahy odpálil v hledišti dýmovnici. Protože je ale přísný zákaz používat při zápasech pyrotechniku, policie ho předvedla na obvodní oddělení. Jeho přestupek teď bude úřady projednán ve správním řízení,“ řekl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Výrazná přesila bezpečnostních složek odradila fanoušky od výtržností i po zápase. Krátce po půl deváté tak většina sparťanů nasedla do rychlíku a odjela z Brna.

Daleko větší důvod ke vzteku měli včera spíše příznivci Brna. Jejich tým totiž po ostudném výkonu prohrál 0:5, a tak ani zatím největší letošní návštěva na zápase Zbrojovky brněnskému týmu štěstí nepřinesla.