Brno zahalí analogová tma

Brno - Analogové televizní vysílání v Brně ke 30. září definitivně skončí. V praxi to znamená, že obyvatelé Brna budou nadále sledovat jen digitální vysílání. Získají tak ale navíc několik nových programů. Jen nabídka České televize se jim rozšíří o zpravodajský kanál ČT 24 a sportovní program ČT 4.

Vládou schválený Technický plán přechodu určuje závazný harmonogram průběhu přechodu na digitální vysílání. Aby bylo možné analogové vysílače vypnout, musí být splněny tři podmínky - půlroční souběh analogového a digitálního vysílání, tříměsíční informační kampaň a stejné pokrytí digitálním signálem, jako bylo analogovým. „Všechny podmínky byly splněny a nic nebrání tomu, aby 30. září bylo ukončeno analogové televizní vysílání z vysílačů Brno-Barvičova a Brno-Hády,“ říká Zdeněk Duspiva, předseda Národní koordinační skupiny pro digitální vysílání.

Informace k digitalizaci

www.digitalne.tv

bezplatná linka 800 90 60 30

Předseda koordinační skupiny pro digitální vysílání Zdeněk Duspiva o digitalizaci v Brně (zdroj: ČT24)

Informační kampaň k digitalizaci na území Brna bude pokračovat do poloviny října. „Naším cílem je usnadnit přechod těm, kteří jej odkládali na poslední chvíli,“ upřesnil Duspiva.