Celníci našli v Hatích další padělky luxusních hodinek

Hatě - Údajné padělky luxusních náramkových hodinek v hodnotě vyšší než jedenáct milionů korun našli brněnští celníci v tajných úkrytech na jedné z tržnic v Hatích. Vietnamští obchodníci je ukrývali v důmyslném úkrytu pod podlahou jednoho ze stánků.

Celníci padělky objevili o víkendu, když se rozhodli zkontrolovat tržnici Hatě I ležící v těsné blízkosti státní hranice s Rakouskem. Vietnamský prodejce byl vyzván k předložení dokladů opravňujících k prodeji zboží. Muž odpověděl, že zde pouze zastupuje. Vzápětí se však dostavila sestra majitele prodejního stánku a požadované doklady předložila," uvedla tisková mluvčí Celní správy Brno Lada Temňáková.

Při prohlídce daného místa si příslušníci celní správy všimli průchodu do poloprázdného skladu v zadní části stánku. Jeden z nich zjistil, že se podlaha skladu nápadně prohýbá. Pod podlahou pak objevili prostor ukrývající tři plastové dózy plné náramkových hodinek. Další úkryt našli i v samotném stánku. V šesti plastových dózách byly hodinky světových značek.

Zásah celníků na tržnici v Hatích (zdroj: ČT24)

„Celkem bylo objeveno 136 kusů náramkových hodinek označených ochrannými známkami nejluxusnějšího zboží, např. Breitling, Rolex, Omega, A. Lange a Sohne, IWC, Tag Heuer, Porsche, Cartier, Jaeger Le Coul, Patek Philippe, Hublot, Chanel, Rado, Panerai, Corum, Gucci, Audemars Piguet, Porsche, Chopard, Dolce Gabbana, Mont Blanc a Bvlgari,“ vyjmenovala Temňáková. Prodejní hodnota by v případě originálního zboží činila přibližně 11.195.000  korun.

Vietnamská prodejkyně řekla, že zboží z úkrytu jí nepatří. V případě, že se však potvrdí, že jde o padělky a porušování ochranné známky, hrozí majiteli propadnutí zboží, peněžitý trest a až tři roky vězení. Kdo bude v takovém případě souzen, ale zatím není známo.