Žena sražená v Břeclavi byla letecky přepravena do Brna

Břeclav - K vážné dopravní nehodě došlo dnes ráno před šestou hodinou v Lidické ulici v Břeclavi. Nedaleko bývalých kasáren na hlavním silničním tahu srazila devětadvacetiletá řidička ženu přecházející přes silnici. Devětačtyřicetiletá chodkyně přebíhala vozovku v místě, kde není přechod pro chodce. Stav sražené ženy je velmi vážný.

„Mohu potvrdit, že žena byla ráno převezena do naší nemocnice, její poranění lze hodnotit jako vážná,“ uvedla mluvčí Fakultní nemocnice Brno Anna Mrázová.

„Řidička, která jela od Břeclavi na Hodonín, zachytila ženu osobním vozidlem Opel Astra. Přecházející žena utrpěla při střetu velmi těžká zranění. Byla převezena do břeclavské nemocnice, odkud byla transportována vrtulníkem do Brna,“ uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Dopravní policisté předali případ kriminalistům. U řidičky nebyl zjištěn alkohol. O míře zavinění rozhodnou policisté až po ukončení vyšetřování, kterému se nyní budou věnovat. Vzniklá škoda na vozidle je předběžně stanovena na dvacet tisíc korun.