Na Zlínsku se opařily tři děti, další zranil výbuch kotle

Zlín - Při vaření polévky se dnes dopoledne opařily tři děti v Lechoticích na Kroměřížsku, dvě byly ve vážném stavu převezeny na popáleninové centrum do Brna. Záchranáři v Jarcové na Vsetínsku pak řeší další vážný úraz tříletého dítěte, které vážně zranil výbuch plynového kotle.

Podle mluvčího krajské záchranky Petra Olšana v Lechoticích několik rodin připravovalo společně oběd. Děti si hrály kolem sporáku a převrhly na sebe hrnec s vroucí polévkou: „Roční holčička a pětiletý chlapec utrpěli opařeniny druhého stupně na 30 procentech těla. U takových dětí se jedná o velmi vážný stav, obě byly převezeny na popáleninové centrum brněnské fakultní nemocnice.“ Vážnost zdravotního stavu dvou popálených dětí potvrdila i mluvčí Fakultní nemocnice Brno Anna Mrázová. Zároveň dodala, že je jejich stav aktuálně stabilizovaný.

Třetí ze zraněných dětí, čtyřletá dívka, se opařila na pěti procentech těla. Pečují o ni lékaři úrazového oddělení Baťovy nemocnice ve Zlíně. „Víc o tom nevím. Já jsem odtud teď přijel. Malá leží, je na kapačce a spí,“ uvedl ke stavu dívky její otec. Policie se případem nezabývá. Považuje jej za nešťastnou shodu okolností.

Tři děti se opařily při vaření oběda (zdroj: ČT24)

Na oddělení ARO nemocnice ve Valašském Meziříčí bylo s vážnými popáleninami převezeno tříleté dítě z Jarcové. „Holčička utrpěla popáleniny druhého stupně v obličeji. Po ošetření byla letecky transportována na popáleninové centrum do Ostravy-Poruby,“ přiblížil stav dítěte Olšan.