Zlínem se dnes večer proháněly hrající trolejbusy

Zlín - Tři kloubové trolejbusy ve Zlíně se na jeden večer proměnily v pojízdné hudební kluby. Rozezněly je živé kapely a rozjely tak druhý ročník festivalu Busfest, který letos už podruhé pořádali studenti Univerzity Tomáše Bati. V trolejbusech, které zapůjčil zlínský dopravní podnik, zahrálo svérázné hiphopové duo ČokoVoko, rocková kapela Goodfellas a Czech Virtual Drum s bubenickou show.

Účastníci festivalu nastupovali do speciálních trolejbusů na točně u sportovní haly. Po půlhodinové hudební jízdě večerním Zlínem bez zastávek přijeli zpátky na stejné místo a přestoupili do dalšího trolejbusu.

„Vymysleli jsme to v rámci předmětu Komunikační agentura na naší univerzitě. Daleko více než školní předmět to ale v tomto případě je pro nás zábava. Hudba a koncerty k vysokoškolákům patří a při Busfestu na ně zveme naše přátele i všechny Zlíňany do výjimečného prostředí,“ řekl manažer projektu Adam Rek z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

NO COMMENT: koncert ve zlínském trolejbusu (zdroj: ČT24)

Na produkci pozvaných kapel přišlo bezmála dvě stě posluchačů a užili si ji také tři řidiči. „Já s tím nemám vůbec žádný problém. Jel jsem festival už vloni a hned jsem věděl, že do toho půjdu rád znovu. Sice doma poslouchám spíš tvrdší muziku, ale festival má velmi příjemnou atmosféru. Musím přiznat, že mně fakt baví jezdit večerním Zlínem, poslouchat za sebou ve voze muziku a ve zpětném zrcátku pozorovat dobře se bavící pasažéry,“ popsal své zážitky  za zvuku kapely Goodfellas řidič Věroslav Horák.

Na své si přišli také členové kapely, kteří stihli během jedné půlhodinové jízdy odehrát deset písniček „Jsme nadšeni. Trošku jsme se báli akustiky, ale zjistili jsme že ta trolejbusová nemá chybu. Dokonce bych řekl, že je mnohdy lepší než v některých klubech. Navíc já se potřebuju během zpívání všelijak hýbat. Na koncertu to musím dělat sám, tady k poskakování přijdu díky trolejbusu zadarmo,“ zhodnotil s nadsázkou svoji produkci zpěvák kapely Goodfellas Tom Jaggy.

Trolejbusy kroužily Zlínem celkem třikrát, na zastávkách nezastavovaly, pauza byla pokaždé jen točně. Posluchači mohli přestoupit a poslouchat zase jinou kapelu. Pohodový festival pak zakončila afterparty, tentokrát už nikoliv v trolejbusu, ale v hudebním klubu Golem.