Za dva měsíce škoda za milion. Kriminalisté zadrželi zloděje, kteří brali vše

Brno - Jihomoravská policie zatkla mladíka ze Židlochovic, kterého podezírá z jedné z největších sérií vloupání. Zaměřoval se zejména na vykrádání aut. Za dva měsíce napáchal škodu za víc než milion korun.

Desítky autorádií, vrtačku, motorku, karavan, bundy, doklady - to je jen malá část věcí, které neprávem skončily v rukou dvaadvacetiletého mladíka ze Židlochovic. Většina z nich se kriminalistům ani nevešla do auta. Podle policie za dva měsíce spolu s komplici napáchal škodu za víc než milion korun.

„Podezřelý zloděj byl zadržen v ukradeném autě a zároveň se s ním ve vozidle nacházela další osoba, která u sebe měla drogy,“ řekl dnes jihomoravský kriminalista Pavel Mitáš. Při následných domovních prohlídkách policie zajistila nejen desítky kradených věcí, ale i zbraně a drogy. Právě kvůli podezření, že by mohli být spolupachatelé ozbrojení, šli policisté do domu se samopaly. „Kromě věcí se podařilo zajistit i dvě osoby, které byly celostátně hledané,“ dodal  Pavel Mitáš.

Kriminalista Pavel Mitáš o zatčení pachatele a jeho trestné činnosti (zdroj: ČT24)

Scénář, podle kterého muži loupili, byl pokaždé velmi podobný. Často se vraceli na parkoviště u brněnského Ústředního hřbitova. Při jedné akci vyloupili i pět vozidel. Ve dvou případech dokonce pachatel našel v autě i náhradní klíče a s autem ujel. Mladík má za sebou bohatou kriminální minulost – naposledy se z vězení vrátil loni v prosinci. Teď mu hrozí dalších až osm let vězení.