Police znovu otevřela případ dvojnásobné vraždy na Cejlu

Brno – Brněnští kriminalisté musí začít znovu pátrat po pachateli dvojnásobné vraždy z loňského října. V herně na ulici Cejl někdo brutálně ubodal mladý vietnamský pár. Policie sice krátce po vraždě zatkla podezřelého Erdenabata Duu, ten strávil sedm měsíců ve vazbě, Krajský soud v Brně ho ale osvobodil. Teď už je rozsudek pravomocný a státní zástupkyně dala pokyn k dalšímu vyšetřování.

Krajský soud v Brně muže obžalovaného z vraždy vietnamského manželského páru osvobodil v červnu letošního roku. Třiačtyřicetiletý občan Mongolska Erdenebat Duu u brněnského krajského soudu důrazně odmítl obžalobu z vraždy. Přímé důkazy soudu chyběly.

Proti zprošťujícímu rozsudku státní zástupkyně původně podala odvolání, to ale později stáhla. Případ, který už směřoval k Vrchnímu soudu, je tak uzavřený a Erdenebat Duu definitivně nevinný. Police teď bude muset více než rok starou dvojnásobnou vraždu znovu začít vyšetřovat. „Státní zastupitelství vydalo pokyn ve směru k policejním orgánům. Ty budou tak nadále prověřovat veškeré okolnosti, které, doufejme, povedou k ustanovení pachatele této velmi závažné trestné činnosti,“ vysvětlil mluvčí Krajského státního zastupitelství Hynek Olma.

Poškozený muž teď může žádat za pobyt ve vazbě odškodnění. „Pan Duu nám udělil plnou moc k zastupování, my teď  přesně spočítáme dobu, kterou byl ve vazbě, a budeme žádat o odškodnění. Je možné, že požádáme také o náhradu ušlého zisku a nemajetkové újmy,“ řekla advokátka Erdenebata Duu Eva Nováková.