Proti hokejovým fanouškům Vsetína zasahovali v Hodoníně i těžkooděnci

Hodonín – Pověst jednoho z nejrizikovějších klání druhé hokejové ligy potvrdil včerejší zápas Hodonín – Vsetín. Hostující fanoušci si konec utkání rozhodli zpestřit odpálením zakázaných bengálských ohňů, dostali se proto do šarvátky s pořadateli a situaci musela uklidňovat až policejní pořádková jednotka.

Zápas, ve kterém domácí Hodonín přehrál soupeře ze Vsetína jasně 3:0, dlouho probíhal klidně. Až v samém závěru dostáli fanoušci valašského týmu své problémové pověsti. Do hlediště totiž vnesli zakázanou pyrotechniku, kterou se i přes prohru rozhodli odpálit. „Začali zapalovat bengálské ohně, to je ale v hale zakázáno, a naši pořadatelé proto začali pyrotechniku v sektoru hostů zhášet. To se fanouškům ale nelíbilo a došlo proto ke strkanici,“ popsala vznik konfliktu předsedkyně hodonínského oddílu Jana Gajošová.

Vyvedené výtržníky si před stadionem převzala policie. Aby konflikt nepřerostl do bitevní vřavy, na místo dorazila i speciální policejní pořádková jednotka z Brna. „Při tomto zákroku jsme zadrželi dva pachatele, kteří jsou podezřelí ze spáchání přestupku proti občanskému soužití, ti byli předvedení na služebnu a poté propuštěni,“ řekl k zásahu hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Problémový zápas Hodonín-Vsetín (zdroj: ČT24)

Výbuchy emocí končící pěstními souboji nezažil hodonínský stadion poprvé. Loni v březnu, také během zápasu se Vsetínem, se oba tábory fanoušků popraly dokonce přímo na ledové ploše. V boxerský ring se tribuny hokejové haly změnily i letos v únoru, kdy se hodonínští fanoušci poprali pro změnu s příznivci Prostějova. „Bezpečnostní opatření se snažíme neustále zlepšovat. Zavedli jsme i osobní prohlídky při vstupu na stadion. Všemu ale zabránit nejde, to bychom museli hrát úplně bez diváků,“ odmítá pochybení pořadatelů Gajošová.

Práci pořadatelů teď vyhodnotí i policie, ta by v případě zjištěných nedostatků mohla chtít po klubu svůj zásah zaplatit.