V Lipině havaroval autobus, na Blanensku zemřel řidič peugeotu

Jižní Morava - Řidič vozu Peugeot 307 zahynul dnes před polednem u Lysic na Blanensku poté, co na mokré silnici dostal smyk a narazil s autem do stromu. Nebyla to dnes jediná vážná nehoda. V nemocnici skončil teprve osmnáctiletý řidič, který se mezi obcemi Lipina a Valašské Klobouky na Vsetínsku srazil s protijednoucím autobusem. V době nehody v něm kromě řidiče sedělo dalších dvanáct lidí. Nikomu z cestujících se naštěstí nic nestalo, museli ale počkat na hasiče, kteří je z autobusu vyprostili.

„Autobus sjel do příkopu, kde zůstal nahnutý, a nebylo možné otevřít dveře. Museli jsme proto použít lopaty a rýče a odházet část zeminy, abychom se dostali dovnitř,“ popsal zásah mluvčí zlínských hasičů Vít Rušar.

Osobní auto značky Škoda Felicia náraz úplně zdemoloval. Části karosérie nacházeli hasiči v trávě o deset metrů dál, což nahrává domněnkám, že mladík jel příliš rychle. „Řidiče po nehodě odvezla záchranná služba na vyšetření do nemocnice, nicméně po celou dobu byl při vědomí,“ dodal k jeho zdravotnímu stavu Rušar. Podle policie měl mladík řidičský průkaz teprve půl druhého měsíce.

Smrtelná nehoda se stala na Blanensku

Smrtelné zranění si vyžádala dopravní nehoda, která se stala před polednem u Lysic na Blanensku. Řidič vozu Peugeot 307 na mokré silnici dostal smyk a narazil s autem do stromu, uvedla mluvčí blanenské policie Iva Šebková. Provoz v kritickém místě na silnici Bořitov-Lysice byl po kolizi sveden do jednoho pruhu.

Na dálnici shořel nissan

Sportovní vozidlo značky Nissan 350 Z ze Slovenska dnes brzy ráno zničil požár na dálnici D2 u Modřic na Brněnsku. Řidič při jízdě zjistil, že ukazatele přístrojové desky signalizují problémy s autem, a v motorovém prostoru uviděl záblesky plamenů. Motorista proto na třetím kilometru dálnice D2 ve směru na Brno zastavil v odstavném pruhu a vystoupil. Než ale stihl vytáhnout a spustit hasicí přístroj, auto začalo intenzivně hořet.

„Hlášení o požáru hasiči na tísňové lince přijali v 5:13 hodin, na místo vyjely dvě jednotky ze stanic v Židlochovicích a Pohořelicích. Při jejich příjezdu již bylo celé vozidlo v plamenech. Hasiči proti ohni nasadili vysokotlaký proud. Požár dostali pod kontrolu v 5:37 hodin a po ochlazení žhnoucího vraku ho zlikvidovali v 6 hodin ráno,“ uvedl tiskový mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Požár způsobila technická závada na řídicí jednotce vozidla. Škodu na autě vyšetřovatel hasičů podle předběžného odhadu vyčíslil na 100 tisíc korun.

  • Nehoda u obce Lipina, 24.11.2010 autor: ČT Brno, zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/22/2124/212335.jpg
  • Vážná dopravní nehoda u Lysic autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/22/2124/212400.jpg
  • Vůz, který shořel na D2 autor: ČT Brno, zdroj: HZS JmK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/22/2124/212370.jpg
  • Vůz, který shořel na D2 autor: ČT Brno, zdroj: HZS JmK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/22/2124/212371.jpg