Myslím, že by mi ublížil, uvedla dívka, která se ubránila únosu

Brno/Ořechov - Policie sestavila díky výpovědi přepadené dívky i některých svědků podobiznu pachatele pokusu o únos v Ořechově. Muž, který dívku vlákal do auta, byl štíhlý ve věku od 25 do 30 let, vysoký byl 175 až 180 centimetrů. Na sobě měl světle šedou mikinu nebo triko s dlouhým rukávem a světle modré kalhoty. České televizi se podařilo s osmiletou dívkou natočit rozhovor.

Policie také zpřesnila popis auta, v němž se měl přesouvat. Nebyl to černý vůz, ale spíš tmavě šedý nebo stříbrný. Jednou z vyšetřovacích verzí je i to, že šlo o útok pedofila. Nepříjemný zážitek si dívka odnesla ze setkání s mužem včera v 15 hodin v Ořechově v Divadelní ulici číslo 18. Neznámý muž ji násilím dostal do svého auta, ze kterého se jí nakonec podařilo utéct.

Na dívku si muž počíhal, když se vracela ze školy ve tři odpoledne. Chvíli ji sledoval, pak zaútočil. „On mě chytl před autem za krk za nohy, dal mě do auta,“ popsala dívka přepadení. Na zadním sedadle sundala školní batoh a utekla z auta druhými dveřmi. „Myslím, že by mi ublížil,“ odhadla dívka.

„Po neúspěchu se v domnělé slepé ulici s vozidlem otočil a z místa ujel. Policii kontaktoval otec vyděšené dívky v 15:15,“ uvedla mluvčí jihomoravského policejního ředitelství Andrea Straková.

Obyvatelé Ořechova jsou přesvědčeni, že nemohl být místní. Ti totiž vědí, že ulice, která vypadá jako slepá, slepou není a dá se jí projet.

„Žádáme veřejnost o jakékoliv informace, které by mohly kriminalistům pomoci při pátrání, zejména poznatky týkající se řidiče, typu vozidla, registrační značky nebo dalšího směru jízdy na tísňovou linku 158,“ dodala Straková. Dosud se po zveřejněném identikitu policii přihlásilo několik lidé.

Policie také vyzvala rodiče dětí, kterým se jejich potomci již v minulosti s podobnou zkušeností svěřili, aby se okamžitě obrátili na policii.

Pravděpodobná podobizna muže, který měl vlákat osmiletou dívku do auta
Zdroj: ČT24