Kriminalisté „toxitýmu“ zajistili v Brně 1860 dávek heroinu

Brno - Brněnským kriminalistům se v úterý podařilo zatknout dva Albánce, kteří prodávali v centru Brna heroin. Při domovní prohlídce navíc našli 186 gramů drogy, z níž lze vyrobit 1860 dávek. A taky digitální váhy a sáčky pro distribuci látky. Sami policisté považují vyřešení případu za husarský kousek. Dvojici dlouho sledovali a chytili při činu, když předávali heroin zákazníkům na ulici.

„Albáncům bylo 28 a 37 let. Prodávali nejen v centru Brna, ale i v přilehlých ulicích. O klienty neměli rozhodně nouzi, o čemž svědčí také zajištěná zásoba heroinu, která je v Brně letos největší,“ uvedl tiskový mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

V současnosti mají kriminalisté zdokumentovány desítky případů prodeje drogy. Při akci policisté zadrželi i jednu z osob, která si drogu koupila. Heroin měla podle kriminalistů důmyslně schovaný za poklopcem kalhot.

Vyšetřovatelka o případu (zdroj: ČT24)

„Oba muži jsou v současné chvíli obviněni ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a bude se rozhodovat o jejich vazebním stíhání. Další okolnosti případu jsou i nadále v šetření,“ dodal Šváb. Gram heroinu stojí asi 1 500 korun, hodnota zadrženého heroinu se tak vyšplhala na 270 tisíc korun.