V Luhačovicích se otevřela zrekonstruovaná městská plovárna

Luhačovice – Luhačovičtí dnes slavnostně otevřeli městskou plovárnu. Přibude tak k již otevřenému aquaparku v sousedních Pozlovicích a k luhačovické přehradě, která se má po vyčištění zpřístupnit lidem v příští sezoně. Moderní krytý bazén vyrostl na místě původního koupaliště z třicátých let, které nevyhovovalo evropským hygienickým normám.

„Nový areál nabídne návštěvníkům pětadvacetimetrový plavecký bazén, menší zážitkový bazének, vířivku, dětské brouzdaliště a parní saunu,“ vyjmenoval Hubáček přednosti nové provozovny. Luhačovičtí tak budou mít o vodní zábavu postaráno. V červenci navíc v sousedních Pozlovicích s velkou slávou vyrostl aquapark a začalo se také s čištěním luhačovické přehrady. Po letech, kdy ve známém lázeňském středisku důstojné vodní vyžití chybělo, si tak lidé už příští sezónu budou moct vybrat hned ze tří možností.

Správci pozlovického aquaparku, který hned po otevření brali návštěvníci útokem, se ale konkurence nebojí. „Jednotlivé provozovny se budou spíš vzájemně doplňovat. Někdo nemá rád chemická koupaliště, jinému zase vadí přírodní koupání. Bazén v Luhačovicích bude krytý. Sluníčko proto vyžene lidi do našeho aquaparku, za deště se mohou návštěvníci osvěžit u konkurence,“ dodala s úsměvem správkyně pozlovického koupaliště Hana Plšková.

Starosta Luhačovic František Hubáček (ODS) o nové plovárně (zdroj: ČT24)