„Odměna“ celníkům za předvánoční razii: proříznuté pneumatiky

Jižní Morava - Cestu padělků za bezmála pět milionů pod vánoční stromečky zastavili v posledních dvou dnech jihomoravští celníci. Pro své kontroly si vybrali tržnici v Hatích a v brněnské Olomoucké ulici. Sami se přitom dočkali nemilého „dárečku“ - zřejmě některý z trhovců jim na služebním voze prořízl pneumatiky.

Jedna z předvánočních kontrol se odehrála v úterý večer v tržnici v Olomoucké ulici. Celníci si všimli osoby vycházející z uzavřeného stánku a šli najisto. „Uvnitř se nacházelo velké množství zboží označeného ochrannými známkami – 1 586 kusů textilu, 4 páry obuvi a 181 kusů různých doplňků. Hodnota originálů by v případě prodeje činila přibližně 3 953 000 korun,“ uvedla mluvčí celníků Lada Temňáková. „Po návratu ke služebnímu vozu celníky čekalo nemilé překvapení. Pravděpodobně některý ze zainteresovaných prodejců jim prořezal pneumatiky,“ doplnila mluvčí.

Včera celníci provedli kontrolu i na tržnici v Hatích. „Ve dvou stáncích bylo zcela otevřeně nabízeno zboží označené ochrannými známkami – Breitling, Rado, Mamut, Esprit apod. Celníci v nich zajistili 328 kusů textilu a 30 kusů hodinek,“ vyčetla Temňáková. Nepoctivým prodejcům hrozí až pětimilionová pokuta. ¨