Policisté kontrolovali lékaře, podle pacientů byl opilý

Otrokovice - Policisté dnes dopoledne jeli zkontrolovat lékaře ordinujícího v areálu otrokovického Barumu. Podnět jim poslal pacient, který se domníval, že lékař ordinuje opilý. Policisté ale na místě neuspěli, lékař totiž odmítl dýchnout do detekčního přístroje a odmítl i odběr krve. Podle policistů ale jevil známky opilosti. „Případ jsme předali správnímu orgánu, který bude případ řešit jako přestupek,“ řekla policejní mluvčí Jana Bartíková. Lékař už měl problém s alkoholem v minulosti. V březnu loňského roku nadýchal 2,77 promile alkoholu a čelil podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Nicméně tehdy se kriminalistům nepodařilo najít pacienta, který by potvrdil, že značně opilý doktor ordinoval. Lékař sám tvrdil, že šel pouze zkontrolovat ordinaci,“ poznamenala Bartíková.

Případy, kdy lékař vykonává své povolání posilněn alkoholem, nejsou výjimečné. Ve Zlínském kraji v říjnu 2008 odešel od odvolacího soudu s tříměsíčním trestem podmíněně odloženým na 18 měsíců praktický lékař Karel Kos z Koryčan na Kroměřížsku. Ordinoval pod vlivem alkoholu, a ohrozil tak život a zdraví svých pacientů. Dechová i krevní zkouška prokázaly v jeho těle zhruba jedno promile alkoholu.