Požár v Brně ohrozil obyvatele domu na Táborské ulici

Brno - Hasiči s policií dnes nad ránem zasahovali při požáru domu na Táborské ulici v Brně. Tři osoby, včetně dvou dětí, byly převezeny záchrankou na ošetření do nemocnice. V nemocnici skončil také jedenačtyřicetiletý muž, který neoprávněně přebýval v bytě, v němž vznikl požár. Policisté je museli z bytu vyvést v plynových maskách. Dalších asi dvacet lidí museli evakuovat, protože byli požárem ohroženi.

Požár se rozhořel ve třetím podlaží. Podle policie byt obývají problémové osoby. Z prvního vyšetřování vyplynulo, že muž v bytě, v němž je odpojena elektřina i plyn, neopatrně manipuloval s otevřeným ohněm. Evakuovaní lidé našli po dobu likvidace požáru nejnutnější zázemí v teple přistavené tramvaje. Po lokalizaci požáru se pak mohli vrátit domů.

Podle hasičů nechal čtyřicetiletý muž v bytě s odpojenou elektřinou a plynem zapálenou svíčku a usnul. Od plamene svíčky se vzňalo zařízení pokoje. Škodu na částečně zařízeném vyhořelém pokoji, omítkách a zničeném okně vyšetřovatel podle předběžného odhadu vyčíslil na 80 tisíc korun.

NO COMMENT: Likvidace požáru na Táborské ulici (zdroj: ČT24)