Ratolest draží 15 motýlků známých osobností, výtěžek získají děti

Brno – Kupte si motýlka svojí oblíbené osobnosti a pomozte dětem a mladým lidem ze sociálně slabých rodin. Tak zní výzva Ratolesti Brno. Svoje motýlky do dobročinné aukce věnovalo 15 významných osobností včetně bývalého prezidenta Václava Havla, moderátora Marka Ebena, ministra zahraničí Karla Schwarzenberga nebo herce Stanislava Zindulky. Kdo motýlka nosí nerad, může vydražit kravatu od baviče Karla Šípa a ombudsmana Pavla Varvařovského nebo šátek od houslisty Pavla Šporcla. Za vybrané peníze sdružení Ratolest Brno zaplatí dětem pobytové akce nebo vybavení místností, kam děti pravidelně chodí. Dražbu dnes v 15. hodin zahájilo sdružení na internetovém portálu Odklepnuto.cz, potrvá do 2. března.

„Oslovili jsme přes dvacítku známých osobností, o kterých se ví, že nosí motýlka a zároveň podporují dobročinné akce. Do internetové akce se nakonec sešlo 15 motýlků, dvě kravaty a šátek,“ uvedla ředitelka Ratolesti Brno Lucie Vosečková. Kampaň nese název Motýlí efekt.

Internetová aukce je ode dneška otevřena všem, registrovaní i neregistrovaní zájemci mohou zvyšovat nabídku za motýlka konkrétní známé osobnosti. Vyvolávací cena je 500 Kč. Motýlky, kravaty a šátek dostane budoucí majitel s osobním věnováním. Karel Šíp k věnování ještě připsal, kde ho kravata, kterou nosí velmi málo, provázela. Překvapení si i pro organizátory přichystal spisovatel a režisér Arnošt Goldflam. „Motýlka prý nemá, přesto do aukce zašle něco vlastního. Co to bude, to se všichni dozvíme až v pondělí, kdy se dárek od Arnošta Goldflama objeví v dražbě,“ dodala Vosečková.

NO COMMENT: Sdružení Ratolest Brno pořádá aukci motýlků známých osobností (zdroj: ČT24)

Ratolest Brno

Ratolest je občanské sdružení, které od roku 1995 pomáhá dětem a mladým lidem ve věku od 6 do 24 let. Klienti neziskové organizace pochází ze sociálně slabých rodin nebo dětských domovů. Obvykle mají problémy se vztahy v rodině, s vrstevníky, ve škole, hrozí jim sociální vyloučení i selhání. Programy Ratolesti pomáhají při řešení složitých životních situací a při začlenění do společnosti, aby měli děti a mladí lidé rovné šance na kvalitní život. Ročně projde programy okolo 600 dětí a mladých lidí. Příběhy některých z nich najdete na facebookových stránkách Ratolesti Motýlí efekt.