Studenti rekonstruované filozofické fakulty se budou učit v provizoriu

Brno - Minimálně tříleté provizorium tento týden začalo pro tisíce studentů Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Nejstarší a největší fakultu totiž letos čeká začátek generální rekonstrukce za více než půl miliardy korun. Sníženou kapacitu učeben řeší škola různými způsoby. Rozvrh začíná v dřívější hodinu a končí později, zájem o předměty převyšuje jejich kapacitu, a výuka tak musí probíhat i přímo v pracovnách pedagogů.

Zatímco někteří studenti se učí v pracovnách, další na začátku semestru vůbec do školy chodit nebudou. „Před začátkem semestru nám vedoucí Ústavu hudební vědy poslal hromadný mail, kde nám objasnil, že kontaktní výuka začíná až za tři týdny a mezitím jsou e-learningové programy,“ vysvětlil student Ondřej Souček.

Studenti se budou přesouvat mezi čtrnácti budovami v centru města. Některé z nich jsou stále ještě k učebním účelům upravovány. Dočasné nepohodlí by fakultě měl vykompenzovat projekt Carla, který promění chátrající areál v moderní špičkové vědecké centrum.

NO COMMENT: začala provizorní výuka na FF MU (zdroj: ČT24)

Ostrá rekonstrukce už měla začít. Ministerstvo školství ale nedokázalo včas vyřídit přidělení přislíbené dotace. Projekt s plánovaným dokončením v roce 2014 by tak měl odstartovat na podzim.